sites algemeen

Soms twijfel je eraan hoe een woord uitgesproken wordt. Met een beetje geluk kan je bij Forvo horen hoe een ‘native speaker’ je woord uitspreekt. Ga naar de site van forvo en typ je woord rechts bovenaan in. Als het woord in hun database zit, opent er een nieuw venster, met het gezochte woord vetjes gedrukt. Ervoor staat een driehoekje (het symbool om geluid af te spelen). Klik daarop en je weet direct hoe je het moet uitspreken. Vergeet wel niet je luidsprekers aan te zetten!

Niet alleen de uitspraak van woorden zorgt voor twijfel, de vervoegingen van de werkwoorden kunnen je ook veel ‘kopbrekens’ bezorgen. Op de site van verbix kies je de taal waarin je wil vervoegen en dan voer je het werkwoord in. De volledige vervoeging krijg je mooi overzichtelijk gepresenteerd!

Ben je geïnteresseerd in taal en vertalen en klik je graag wat rond op het internet? Dan vind je op deze site van vertaalbureau the language lab een massa links. De ene al wat bruikbaarder dan de andere, maar je bent wel even zoet met alle materiaal.

Geef een reactie